dilluns, 30 de maig del 2011

ENAMORAMENT ENTRE EL BARÇA I TV3

La relació entre el Barça i TV3 passa per un bon moment. Es va poder veure aquest cap de setmana amb l’emissió de la final de la Lliga de Campions i les posteriors celebracions. A més, la cadena catalana ha emès també aquest cap de setmana, la final de la Copa d’Europa d’handbol, guanyada pel F.C.Barcelona i un partit de la Lliga ACB jugat també per l’equip blaugrana.

El gran desplegament per la Champions va començar divendres. La televisió pública de Catalunya va dedicar mitja tarda a retransmetre la roda de premsa de Pep Guardiola a Wembley i a ensenyar imatges de l’últim entrenament dels blaugranes. Dissabte, especial sobre la final de la Lliga de Campions en directe des de Londres, la final i la celebració a Canaletes. I diumenge tota la rua i la repetició del partit. Tres dies pendents del futbol. Tres dies pendents del Barça.

El més preocupant d’aquesta gran cobertura és que, des de fa uns mesos, la Televisió de Catalunya disposa d’Esport 3, un canal dedicat exclusivament als continguts esportius. La gran majoria dels especials futbolístics d’aquest cap de setmana, però, van ser emesos per TV3. A més, aquest cap de setmana ha coincidit amb el Gran Premi de F.1 de Mònaco, emès també per la primera cadena.

Podem dir que Televisió de Catalunya ha tingut per tant, des de divendres i fins ahir a la nit, dos canals dedicats gairebé exclusivament als esports. Segur que molts dels seus espectadors, i així ho demostraran les audiències, estaran contents. Però d’altres, com alguns seguidors de Fringe, la sèrie que habitualment emet TV3 els diumenges a la nit, i que ahir va ser substituïda per la repetició de la final, no ho estaran tant. De fet, ahir a Twitter, ja es podien veure algunes crítiques cap a la televisió pública.

La pregunta és per què TV3 paralitza tota la seva programació quan es tracta d’emetre programes relacionats amb el Barça? Crec que el canal televisiu obté, més enllà de les grans audiències que li reporta el Barça, una identificació amb el club blaugrana que li dóna una imatge positiva. El F.C.Barcelona es troba en una dels moments més victoriosos de la seva història, però sobretot, en un dels moments en que els valors que transmet l’entitat han estat més alabats per tot el món. I d’això se’n beneficia TV3, que sempre va lligada al club.

Crec també, però, que al Barça li interessa que TV3 estigui sempre al seu costat. El club intenta des de fa temps transmetre una cultura organitzativa basada en l’esforç, el sacrifici, el treball i el compromís. I també basada en la catalanitat. Gràcies als mitjans de comunicació, i sobretot a la televisió catalana, ha aconseguit transmetre aquests valors, sobretot el de sentiment catalanista, i que l’afició i simpatitzants del Barça de tot el món es sentin orgullosos del seu equip.

Per això s’entén, que ahir, tot i que el F.C.Barcelona tingui una televisió pròpia, TV3 pogués retransmetre la rua dels campions i tingués una càmera dalt de l’autobús. Per això s’entén també, que malgrat que fa només tres anys el Barça portés als tribunals a la Televisió de Catalunya per un deute, aquests puguin seguir emetent partits dels blaugranes.

I és que els beneficis d’uns i altres són massa grans com per trencar relacions. Sembla que l’enamorament entre Barça i TV3 encara dura i durarà uns quants anys més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada