dilluns, 30 de maig del 2011

GIR CAP A LA DRETA

El diari Ara obre l’endemà de les eleccions amb un titular d’una sola paraula: “Hegemònics”. Just a sobre, els màxims dirigents de Convergència i Unió brindant pels èxits electorals, i a sota, un somriure que ha estat protagonista en la propaganda dels nacionalistes. Tot sobre una trama de color blau amb la que es simbolitza habitualment a CiU en els gràfics de resultats de les eleccions. La part baixa de la portada l’ocupen 5 titulars que analitzen la resta dels resultats electorals.

La portada es ben clara, i destaca per sobre de qualsevol altre resultat, el fet que CiU es converteixi en la primera força política a les municipals. Si la comparem amb la resta de portades del dia, però, l’Ara va una mica més enllà. Des de la portada no es limita a descriure els resultats si no que ja comença a fer un anàlisi, com és habitual en el diari.

Personalment, crec que la portada ja és un editorial. L’Ara mostra una imatge completament positiva de la victòria convergent. Només apareixen en fotografia representants de CiU, i a més en un moment d’alegria. Però el somriure que hi ha just a sota és el que delata més al diari. Encara que la justificació sigui que serveix per identificar al partit, és pot interpretar com el somriure que el diari fa per celebrar la victòria dels nacionalistes.

S’obre una nova etapa política a Catalunya on totes les grans institucions del país estaran a mans de Mas i els seus companys de partit. I l’Ara sembla haver fet un gir polític, deixant una mica de banda l’esquerra i acostant-se més al govern de CiU. Ja se sap, els interessos econòmics no entenen d’ideologia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada